“La veterinària és l’única branca de la salut que encara prescriu el menjar processat com a font de nutrició única de per vida, en contra de l’Organització Mundial de la Salut i dels metges professionals”

M. Poitena, veterinaria.

“Perquè ells també són el que mengen”
Seguint els principis de la dieta BARF*, el nostre objectiu és oferir al teu gos àpats que conformen un menú 100% natural, ric i nutritiu, produïts a base d’un mix de carns i peixos crus i verdures. A més hem aconseguit fer-ho per a que sigui còmode i fàcil per a tu. També volem donar a conèixer entre tots els propietaris de gossos els importants beneficis fisiològics i psicològics de la dieta BARF i dels àpats Optimist. Més de 30 anys criant, cuidant i ensinistrant gossos ens donen experiència, evidències i resultats fiables dels valuosos avantatges dels àpats Optimist enfront dels pinsos i menjars de llauna, que també t’estalviaran importants disgustos i despeses veterinàries! *BARF: Biologically Approppriate Raw Food, o menjar cru biologicament adient
QUÈ ÉS LA DIETA BARF?

El concepte de BARF (Bones and Raw Food –ossos i menjar cru- que va evolucionar a Biologically Approppriate Raw Food –menjar cru biològicament adient-) va ser proposat el 1993 pel veterinari australià Ian Billinghurst per donar nom a la dieta que ell considerava biològicament natural pels gossos. Billinghurst creia que aquesta dieta natural per gossos és aquella per la que la naturalesa els ha dissenyat durant milers d’anys d’evolució. Observant als seus familiars més propers, els llops (més d’un 98% de l’ADN és idèntic entre gossos i llops) aquest veterinari australià va acumular anys d’experiència i d’evidències dels beneficis del BARF a la seva clínica. Per obtenir el màxim benefici del BARF, aquesta dieta ha d’estar dissenyada per experts nutricionistes i veterinaris a fi que no estigui mancada de nutrients o els presenti en excés. I això és el que hem fet a Optimist: després d’anys de formació i investigació, treballant amb els millors experts en la matèria, comprovant tots i cadascun dels nombrosos beneficis en els nostres propis gossos, amb els àpats Optimist et proposem oferir al teu gos la seva dieta evolutiva que el farà estar més sa, més equilibrat i més Optimista!

ÀPATS OPTIMIST

Utilitzant només productes aptes per al consum humà, els àpats Optimist han estat dissenyats per nutricionistes i veterinaris.

Els ingredients inclosos en els nostres àpats són la clau de l’èxit assegurat: sigui quina sigui la raça, edat, sexe o condició del teu gos, veuràs que li encanta, en menys de dos setmanes podràs comprovar canvis en el pelatge, en les defecacions, requeriments d’aigua i en el seu benestar general, i a més llarg i mitjà termini veuràs com la seva salut i vitalitat milloren espectacularment!

Aquests ingredients no són ni més ni menys que productes naturals, de temporada i proximitat:

Carns crues triturades

De pollastre groc català, vedella i gall d’indi de qualitat “apte per consum humà”. Res de despulls, plomes o d’altres fonts d’escàs o nul valor nutritiu.

Peix blau cru triturat

Adquirit el més fresc possible, directament de la llotja!

Mix de verdures

Fresques, de proximitat i de temporada, les cuinem lleugerament al vapor i les triturem, ja que és així quan l’aprofitament nutricional és màxim.

A més la manipulació i envasat dels àpats Optimist respecta en tot moment les qualitats nutricionals de tots i cadascun dels seus ingredients.

La nostra manera d’entendre la nutrició canina passa per utilitzar sempre productes frescos, eliminant per tant l’addició de potenciadors del sabor, conservants, colorants, olis, i vitamines i/o minerals artificials. Això requereix que setmanalment afegeixis als àpats del teu gos simples ingredients com fruita, làctics i ous segons t’indiquem en els següents menús:

Descarregar taula Cadells (pdf)

Descarregar taula Joves i Adults (pdf)

ÀPATS OPTIMIST PER CADELLS

Recepta especial per l’etapa dels 2 als 15 mesos, que promou un creixement més lent i equilibrat.

L’objectiu principal d’aquests àpats és que el teu cadell creixi de manera compensada, a poc a poc i evitant greus malalties i deformacions òssies, ja que Optimist Cadells manté l’important i delicat equilibri entre proteina, greix, vitamines i minerals present naturalment en la carn i els ossos crus i impossible de reproduir artificialment en menjars processats.

Els nostres àpats Optimist per cadells els presentem en els següents formats envasats al buit i congelats:

 

 • Optimist Cadells 600g
 • Optimist Peix 600g
 • Optimist Cadells 800g
 • Optimist Cadells 1kg
 • Optimist Peix 1kg
ÀPATS OPTIMIST PER ADULTS

Un cop aturat el creixement, els requeriments nutricionals del gos adult canvien, així com la quantitat de l’àpat Optimist diari. Per saber aquesta quantitat només cal que calculis entre el 2% (gossos amb poca activitat física) i el 3% (gossos actius) del seu pes (aquest àpat s’ha de dividir en dues racions: esmorzar i sopar).

Els àpats Optimist que tenim preparats pel teu gos són els següents:

 

 • Optimist Adult 600g
 • Optimist Adult 800g
 • Optimist Peix 600g
 • Optimist Peix 1kg
 • Optimist Mix de Vísceres 150g
 • Optimist Carcanada de Pollastre (pes variable entre 650 i 900g)
 • Optimist Tripa verda 150g